Köttfärslimpa åt alla

Om det någon gång i framtiden, av outgrundliga skäl, sammanställs en svensk gastronomisk kanon så måste köttfärslimpan få sin givna plats på den. Varje litet barn i Sverige bör någon gång få uppleva de trygga smakerna av hemlagat potatismos, lingonsylt, gräddsås, pressgurka och saftig färslimpa.

Blanda samman 1 dl ströbröd, 1 dl gräddmjölk, 2 ägg, 200 g leverpastej, 5-6 sardeller, 1 msk worcestershiresauce, 1 tsk salt och svartpeppar till en jämn smet. Blanda denna väl med 1 kg köttfärs (jag använder 1/3 fläsk och 3/4 nöt) och forma till en limpa i en form. Stek i ugn på 150° i cirka 90 minuter. Ta ut köttfärslimpan och häll/ös ut spadet i en gryta och hetta upp under omrörning och vispa ned matlagningsgrädde. Smaka av gräddsåsen med soja och peppar och red eventuellt av med lite maizena. Servera med potatismos, lingonsylt och den omistliga pressgurkan.

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Köttfärslimpa åt alla”

  1. 01 november 2010 den 16:55 #

    Vi lagar mycket köttfärslimpa i projektet Resurskocken. Går att variera i det oändliga, tar mindre tid än att rulla biffar och kunderna älskar köttförslimpa. Håller med om att den bör ingå i en mat-kanon.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fluffiga pannbiffar « Öhmans Mat & Vin - 12 januari 2012

    […] brukar blanda leverpastej i köttfärslimpan så varför inte i pannbiffarna. Det blev ganska mycket skorpmjöl också plus yoghurt och […]

  2. Hamburgarköttfärslimpa | Öhmans Mat & Vin - 10 augusti 2012

    […] också den traditionella kötfärslimpan och de luxe-varianten. 55.603331 13.001303 Rate this:Share […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: