Fluffiga pannbiffar

Jag brukar blanda leverpastej i köttfärslimpan så varför inte i pannbiffarna. Det blev ganska mycket skorpmjöl också plus yoghurt och resultatet blev mycket smakrika, välsmakande och luftiga biffar. Konsistensen inte helt olikt wallenbergare.

Blanda samma 1 dl skorpmjöl, 2,5 dl vanlig youghurt 3%, 100 g leverpastej1 msk worcestershiresauce,  1 tsk salt, 15 malda kryddpepparkorn och rikligt med nymald svartpeppar och låt svälla 5 minuter. Blanda väl med 500 g blandfärs. Forma till små, platta biffar och vänd i skorpmjöl. Stek på medelhög värme i smör tills de får fin färg. Lägg i en form och efterstek i ugn på 150°.

Under tiden biffarna står i ugnen fräser du 2 grovt skurna gula lökar i rikligt med smör tills de mjuknar och blir ljust gyllene. Pudra över 2 msk vetemjöl och låt fräsa några minuter under omrörning. Slå på och rör in 3,5 dl gräddmjölk och sjud sakta tills det tjocknar. Rör i 1 msk mörk soja, peppra och smaka av med salt.

Servera biffarna och såsen med kokt potatis, lingonsylt och härligt frisk pressgurka.

 

Etiketter:, , ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

En kommentar på “Fluffiga pannbiffar”

  1. 13 januari 2012 den 7:46 #

    Luftiga pannbiffar, DET låter bra. Kan annars lätt bli lite torra och kompakta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: