Yoghurtpannacotta med aprikoskompott

Ett recept från tidningen Buffé som jag anpassat något. Varför man fortfarande använder gelatinblad när det finns pulver förstår jag inte. Orginalreceptets milda yoghurt ersatte jag med vanlig för att få lite syra i desserten när jag ersatte rabarber med aprikos. Torkade aprikoser i desserter fick jag smak för när jag var i Ungern härom veckan.

Koka upp 2 dl mjölk, 2 dl vispgrädde med 1 dl socker och 1,5 tsk mald vaniljstång (eller 1 vaniljstång). Ta av från värmen. Rör ut 1 tsk gelatinpulver (eller använd 2 gelatinblad som du blött upp) i lite vatten och blanda ner i gräddmjölken. Låt svalna något och blanda sedan i 2 dl yoghurt (3%). Fyll 6 portionsformar eller glas och ställ att stelna minst 4 timmar i kylskåp.

Skär 200 g torkade aprikoser i små bitar och lägg i en kastrull med 1 dl socker, 1 kanelstång, 0,5 dl vatten och saften från 1 citron. Koka upp och låt sjuda 8-10 minuter. Låt svalna och toppa pannacottan innan servering.

Etiketter:

Kategorier: Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Veckans matbloggar vecka 17 | Matlykka.se - 02 maj 2011

    […] Yoghurtpannacotta med aprikoskompott Desserter med yoghurt som bas är nog mina favoriter. Den syrliga yoghurtsmaken matchar upp i princip vilken sötma som helst. Här bjuder Öhman på lite inspiration på temat. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: