Hemma hos Camilla Plum

Detta bildspel kräver JavaScript.

Som jag nämnt tidigare har jag fascinerats av Camilla Plum och hennes matlagningsstil. Idag tog jag därför en tur till hennes gård Fuglebjergaard som ligger cirka tre mil väster om Helsingør och strax norr om den lilla staden Helsinge.

Oerhört vackert beläget och lantligt ligger gården med sina odlingar, café och butik. Det är precis lika vildvuxet, charmigt och bohemiskt som det verkar i programmen. En ren fröjd att bara vandra omkring och insupa atmosfär och allt det vackra och ätliga som växer nästan vilt runt om på de ekologiska ägorna. Det kaotiska kaféet bjuder gott kaffe, härliga bakverk och mackor…och öl förstås. Sätter man sig på den lummiga innergården får man vara beredd på att maka på sig för de loja men mycket bestämda gårdshundarna.

Spännande var det att kika in i mikrobryggeriet. Köpte med mig några intressanta sorter som det blir rapport på längre fram. Gårdsbutiken var i övrigt lite av en besvikelse. Hade väntat mig att kunna bunkra upp med frukt och grönt och att kunna botanisera bland spännande konserver. Visst fanns där lite inläggningar, mjöl och annat men mest var det importerade kryddor och en väldig massa köksprylar, baktillbehör och trädgårdsgrejer och lite krimskrams. Det blev bara öl, en vinägermoder (!) och några plantor.

Camilla Plum fanns själv på plats. Försökte byta några ord med henne när jag skulle handla i plantskolan. Det gick inte så bra. Hennes typ av charm gör sig bäst via teverutan. Om man säger så. Men gården är definitivt värt ett besök.

Etiketter:,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Göra egen vinäger: försök nr 2 « Öhmans Mat & Vin - 01 augusti 2011

    […] år senare, ger jag mig på det igen. Jag fick tag på en färsk vinägermoder när jag besökte Camilla Plums Fuglebjeregaard häromdagen. Förutom att den var ekologisk och behandlad som färskvara i en kyl så fanns det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: