Verasion och svenskt vin under luppen

När vindruvorna mor slutet av växtsäsongen närmar sig mognad börjar de skifta färg. Detta kallas verasion och är ett fenomen som nu kan beskådas på vår innergård. Bostadsrättsföreningens vinodling är mycket liten (sex stockar) och skörden detta år ännu mindre (en pytteliten klase). Icke desto mindre är det en svensk vinodling.
Nu finns det som tur är desto fler svenska vinodlare som är seriösa och faktiskt gör riktigt bra vin på druvorna. Vårt företag har fått den stora äran att arrangera en årlig jurybedömning av inlämnade svenska viner. Detta är det andra året för oss och idag nagelfors 31 viner av olika typer. Torra vita viner, vita med sötma, mousserande och röda med och utan ek. Mycket spännande att få följa det svenska vinernas utveckling. I år var den tekniska kvaliteten bättre och jämnare än tidigare år. Om en vecka kan jag avslöja vilka viner som blev premierade som Sveriges bästa.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt, Svenska viner, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Verasion och svenskt vin under luppen”

 1. 10 september 2011 den 8:58 #

  Spännande. Jag har smakat några svenska viner och de var helt OK… Tills man jämförde med ett standardvin, vilket som helst från sydligare breddgrader…

  • 11 september 2011 den 10:52 #

   Man ska inte jämföra svenska viner med sydeuropeiska, det är lite orättvist. Bättre att jämföra med viner från svalare klimat.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Sveriges bästa viner? « Öhmans Mat & Vin - 10 september 2011

  […] Förra veckan jurybedömdes svenska viner och idag kan resultatet avslöjas. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: