Ris à la Mandelmassa

Det här blev en mycket god variant på ris à la malta och ett bra sätt att ta tillvara överbliven risgrynsgröt. Inga direkta måttangivelser, smaka dig fram då mycket hänger på hur söt gröten är från början.

Rör ut lite mandelmassa, mald vaniljstång/vaniljessens och eventuellt lite socker  i vispgrädde, slå sedan på mer grädde och vispa tills det blir stadigt. Rör den kalla gröten så den blir mjuk och slå i en liten skvätt rom/calvados/brandy/konjak. Skär ner lite mandarinklyftor och blanda även ned lite hyvlad mandel. Vänd ner den vispade grädden och servera med några mandarinklyftor på toppen.

Etiketter:, ,

Kategorier: Dessert, Julrecept, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: