Godaste, gröna fläsket i staden

Detta bildspel kräver JavaScript.

Nu är det snart sex veckor sedan ekologiska Green Matmarknad öppnade vid foten av Turning Torso och jag har varit en trogen besökare sedan dess. Ännu har man inte riktigt hittat formen och jag kan ibland bli lite irriterad på det magra sortimentet som dock breddas hela tiden. I den ännu namn- och hemsidelösa restaurangen hade jag tills igår bara druckit öl vid bardisken även om jag provat deras galet goda paté som säljs i delikatessdisken.

Men igår kväll var det dags att prova vad köket kunde erbjuda. Torso Twisteds gamla lokaler har blivit ordentligt nedtonade med udda köksmöbler, bumlinglampor och långbord av byggställningar. Trevligt och rustikt men väldigt ödsligt en måndagkväll. Efter tjugo minuter var jag och mitt sällskap helt ensamma i restaurangen. Det gjorde i och för sig ingenting för maten tog allt fokus. Vi tog in tre smårätter och tre mellanrätter. Smårätterna var stora som ordinära förrätter och var helt ljuvliga till det hembakade brödet med torkad frukt. En kycklingpaté stort som ett hönsägg bara smälte på tungan medan en bacalo av skreitorsk med grillad paprika och svarta oliver var som ett kraftigt salta moln i munnen. Bäst var den ljumma, torkade griskinden som var som ett mellanting mellan porchetta arrosto, sidfläsk och kryddskinka. Vi åt glupskt med händerna och nästan slickade tallriken. Huvudrätterna pocherad knäredskyckling, rostad kalvlägg och skreitorsk med puylinser var mycket vällagade men hamnade lite i skuggan av de inledande rätterna. Kycklingen smakade hemlagat, lägget föll isär ner i den mustiga såsen och torsken var perfekt tillagad och skivade sig vackert. Hade det inte varit för att saltningen var lite för generös på några håll så hade det varit en nästintill perfekt måltid.

Det är synd och skam att inte fler redan hittat hit. För två flaskor av det egna ekologiska ölet, sex olika rätter, fyra stora glas av helt passabelt vin, tre espresso och en lite skvätt konjak betalade vi tusenlappen precis för två personer. Mycket prisvärt!

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Restauranger

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Godaste, gröna fläsket i staden”

  1. 13 mars 2012 den 17:50 #

    Jag har iaf skickat dit mina vänner som bor i Malmö eftersom jag inte kan gå själv och de var jättenöjda. Hoppas jag hinner hit i sommar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: