Lätt och enkel sommarriesling.

Det plötsligt sommarvarma vädret igår påkallade att jag tog cykeln igår till det närmaste Systembolag för att inhandla rosé. Utbudet var minst sagt påvert så det blev en mousserande rosécava som brukar presetera fint samt ett vitt vin bland nyheterna.

2011 Morandé Reseva Riesling är ett chilenskt vin som är så där okomplicerat, torrt, fruktigt och lätt aromatiskt som viner ska tillåtas vara när det är sommar. Tvärtemot vad namnet och etiketten säger så är detta inte en ren riesling utan här har man blandat in 10% sauvignon blanc och 5% gewürztraminer, något som slår igenom med en liten parfymerad blommighet som för tankarna till Alsace. Ungt, enkelt, fruktigt och charmigt kan det spela andrafiolen till matiga sallader, bufféer och annan enkel sommarmat.

Mycket ljust gul färg med litet grönt inslag.Ganska stor, frisk och fruktig doft av citron, clementin, päron, omogen ananas, apelsinblomma. Torr, ganska lätt och mycket frisk och fruktig smak av aprikos, citrus, gröna äpplen, apelsin och ett litet örtigt och parfymerat inslag. Ganska kort eftersmak med en liten beska.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: