OT: Mitt sommarställe

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag har nog världens bästa sommarställe: vår altan.

Vår lägenhet är liten men ligger nästan nere vid vattnet så det är knappt hundra meter till badbryggan. Sommarstadskänslan kommer till oss med all människor som söker sig till havet och badlivet. Kvarterskrogen ligger tvärsöver med uteserveringens spanläge på krypavstånd och caféer och de butiker man behöver ligger i kvarteren runt omkring. Men detta bleknar i jämförelse med Altanen.

Här kan krypa upp i min vindskyddade och skuggiga hörna med datorn i knät och surfa och jobba samtidigt som jag på avstånd hör dämpat sorl från badgästerna. Jag kan lyssna till måsarnas skrik och njuta en kopp kaffe från köket som ligger runt hörnet. Här odlar jag tomater och har ett pyttelitet växthus för örterna och i den lummiga trädgården utanför vår häck växer vinrankorna, bokharabindan bildar en skuggig gång och lavendelsnåret sprider väldoft och lockar humlor. När solen skiner läser jag morgontidningen i solstolen, när det regnar sitter jag kvar i hörnan skyddad av grannens balkong och när det blir mörkt tänder jag fotogenlampan.

Jag har nog världens bästa sommarställe, men vi kallar det ”hemma”.

Följ bloggen på Facebook!

Etiketter:

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “OT: Mitt sommarställe”

  1. Anna J
    01 juli 2012 den 20:49 #

    Vilken härlig uteplats! Jag förstår verkligen om du trivs där. Ha en fortsatt fin sommar!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tusen Trädgårdar & bloggarens sommarställe | Öhmans Mat & Vin - 06 augusti 2012

    […] trädgården som är denne matbloggares bästa sommarställe kommer att öppna grinden. Här kan du kika på vår gröna oas i Västra Hamnen, kolla hur […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: