Baconmacka

”Baconmacka”. Smaka på ordet. Det är möjligtvis det vackraste ordet som kan uttalas. ”Baconmacka”.

Skär två rejäla skivor av ett surdegsbröd som legat och blivit lite torrt. Rosta brödet på bägge sidor i en torr stekpanna på strax över medelvärme. Bred ett tjockt lager dijonsenap på den ena och täck med rikliga mängder lagrad cheddar. Bred ajvar relish på den andra skivan. Häll lite olja i den heta stekpannan, sänk till medelvärme och stek fyra skivor bacon så de blir krulliga och gyllene. Lägg fläsket på brödet med ost, fördela några skivor av mogna, fina tomater, täck med mer ost och lägg över den andra brödskivan. Vänd mackan hastigt i baconfettet i stekpannan så bägge sidorna blir feta och fina, lägg en tallrik med tyngd över mackan och stek några minuter, vänd på brödet, på med tyngden igen och stek några minuter till. ÄT med hela ansiktet!

Följ bloggen på Facebook!

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Baconmacka”

  1. 09 juli 2012 den 11:39 #

    Halleluja!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: