Sauvignongria eller Sangria Blanco

Man får verkligen passa på de där sällsynta svenska sommardagarna när nästan inget annat passar än en immig kanna med sangria. En sådan dag var det igår.

Klassisk sangria görs ju på rött vin men vad är det som hindrar att man gör den på vitt? Inget. Dessutom är det ju många som får huvudvärk av rött och vit sangria lämnar inga fläckar på ljusa sommarkläder. Jag lekte med ett enkelt vin av sauvignon blanc och adderade frukt och bär som man ofta hittar i druvans karaktär. Vill du göra en variant på chardonnay istället kan du använda gula äpplen, ananas, honungsmelon, citron och persika tillexempel.

Koka upp en sockerlag och låt svalna. Frys in is och kyl vitt torrt vin (gärna sauvignon blanc men vilket enkelt vin som helst funkar) och Indian Tonic. Klyfta lime, citron och grönt äpple. Skala och skiva kiwi och dela en näve krusbär.  Släng ner frukt, bär, lite citronmeliss (har du tillgång till svartvinbärsblad är det ännu bättre) plus hallon eller jordgubbar för färg och somrighet, i en stor bringare tillsamman med rikligt med is. Slå på sockerlag efter smak. Slå över 50/50 av vin och läsk. Det tar snabbt slut men då fyller du bara på med mer is, vin och tonic.

Här är ett recept på vanlig sangria.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Drycker, Recept, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: