Blåbärspannkakor

 

Köpte jättefina, svenska blåbär och tog tillfället i akt att göra amerikanska pannkakor. Trodde att det var komplicerat. Tvärtom! Fantastiskt enkelt, inte särskilt sött och smakade som något mellan vanliga pannkakor, våfflor och muffins. Perfekta att smaksätta med olika typer av frukt och bär.

6-7 pannkakor: Blanda samman 3 dl vetemjöl, 4 tsk bakpulver och 2 msk socker. Smält 25 g smör i 2,5 dl mjölk. Låt svalna lite och rör ned två vispade ägg. Rör snabbt ned mjölkblandningen i det torra precis innan smeten ska användas. Hetta upp en stekpanna till strax över medelvärme med lite smör. Sleva upp lite av den tjocka smeten så det blir en plätt stor som en CD-skiva och strössla över lite blåbär (eller andra bär eller låt bli). Stek någon minut på var sida. Servera varma med några skopor vaniljglass, vispad grädde och mer färska bär.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Blåbärspannkakor”

 1. alarik
  27 juli 2012 den 8:04 #

  Ingen lönnsirap? Ingen bacon?

  Helgerån!

  • 27 juli 2012 den 8:38 #

   Klart du får ha bacon och lönnsirap till. Men det här var inte frukost.
   Oj vad jag blev sugen nu.

 2. 20 juli 2013 den 10:21 #

  Läckert! Köpte själv mina första svenska igår. Det är något jag verkligen saknar här på slätta, blåbärsplockning. Ska nog också fixa till lite pannkakor. Har ett recept med ”kaliforniska” som hörs med keso http://bit.ly/15TGxEi , blir väldigt goda.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: