Broccoli- och quinoagratäng

Det här är en variant på den amerikanska klassikern ”broccoli-rice casserole”. Här är det kolhydratstinna riset utbytt mot proteinrik quinoa. Är själv inte så förtjust i quinoa men inbäddad i krämighet, majonäs och ost blev det riktigt, riktigt bra. En gratäng som är lätt att variera och som kan ätas som ensamrätt med sallad eller som tillbehör till exempelvis fläskkotletter.

Skölj 2 dl quinoa och koka upp med 4 dl saltat vatten. Lägg på locket och sjud sakta i cirka 20 minuter. Ta av locket och låt det sista vattnet ånga av under omrörning. Skär buketter (250 g) av broccoli och koka helt lätt eller tina motsvarande frysta och dela sedan i mindre bitar. Blanda 3 dl riven cheddarost (cirka 100 g) med 1 dl majonäs, 1 burk chaminjon- eller sparrissoppa (typ Campbell’s), 0,5 msk socker, riven muskot, nymalen peppar och blanda väl. Rör ned broccoli och quinoa, häll allt i en smord, låg ugnsform , strö över riven parmesan och grädda på 200° i 40 minuter.

Följ bloggen på Facebook!

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: