Slankt rött från Loire

Inför den lilla semestern på Österlen bunkrade jag upp med lite billigare viner och öl då jag skulle befinna mig minst två mil från närmsta Systembolag som dessutom har kroniskt dåligt sortiment och tomt på hyllorna i semestertider (skäms på er!).

Bland annat fick röda 2011 Château Gratien från Saumur-Champigny i Loire följa med. Ett riktigt charmigt vin med lätt färgsättning och en ganska stor doft av röda bär, peppar, tomatblad och massor av färska kantareller. Lätt, mjuk, slank och bärig smak av körsbär, röda vinbär samt örtighet och med sprittande syra. Trevligt åtstramande avslut med bra längd. Aptitretande, läskande, opretentiöst men med en hel del karaktär för futtiga 89 kronor. Passade som hand i handske till ryggbiffen.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: