Limousin på Österlen

Eder matbloggare har någon slags semester och har landat i ett litet hus i Borrby på Österlen.

Vis av erfarenhet så packade jag ner lite köksredskap, basvaror och smaksättare som kunde behövas. Hyrstugornas kök brukar vara påvert utrustade. Studsade ganska omgående iväg till den lokala Ica-butiken med tillnamnet ”Klockareboden” för att proviantera. En riktigt fin, välsorterad och prydlig butik med allt man kan önska Inklusive kristallkronor ovanför frysdiskarna) samt personal vid nästan varenda hylla. När jag dessutom hittade ryggbiff av limousin var lyckan total! Faktiskt första gången jag hittat kött av denna typ i Sverige.

Stekt, fint marmorerad ryggbiff, potatis, smaskig sås och ett glas rött hägrade. Semester och enkelt kök stavas ”lättlagat”. Såsen fick därför bli färdigköpt bearnaise. Trodde jag. Det visade sig att jag tagit fel och fått med mig hollandaise. Nöden har ingen lag och eftersom det dessutom saknades svartpeppar till köttet rörde jag ner en klick harissa hemifrån i såsen. En perfekt smakbrytare till det underbart möra och smakrika köttet. Med en klick dijonsenap på det hastigt stekta köttet och ett rött loire-vin i glaset kunde jag blunda och nästan tro jag var på en bistro i Frankrike.

Det blir fler turer till köttdisken där det dessutom hänger spännande saker i en kötthumidor.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Råvaror

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Limousin på Österlen”

  1. Fabian
    02 augusti 2012 den 15:19 #

    Limousinkött brukar finnas på Widerbergs i Lund, färsen på det har fulländat mina ragúer!

  2. Lenali
    03 augusti 2012 den 10:52 #

    Finns att köpa på gårdsbutik i Norrland, nära Gräsmyr, Umeå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: