Vulkanisk rosé från Chile

Den här trevliga rosén från Chile är det nog många som missar på grund av den lite trista bruna buteljen som döljer den läckra färgen. Det är synd. Här är ett vin som inte guppar i hallonblaskfloden utan är mer matorienterat. Lite oväntat för en chilenare med prislappen 79 kronor.

2011 Volcanes Pinot Noir Rosé har en blekrosa gärg som nästan drar mot orange. Doften är karaktärsfull med toner av rönnbär, smultron, hjortron, örter och en liten stallighet som ger ett uns komplexitet. Smaken är torr, mycket frisk med en liten fet fruktighet, massor med hjortron och rönnbär och en bra längd på eftersmaken där det hänger kvar en aptitretande beska som gör att vinet påminner om sydfransk rosé.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: