Mumsig tortellini i solen

Sommaren kom oväntat tillbaka igår för ett oktoberbesök. Lunch i solen på altanen med vuxna, barn i olika åldrar och en trött och lite krasslig kock kräver något som både smakar (men inte för mycket), är lättätet (men inte geggigt) samt är lättlagat men framförallt riktigt gott. Det blev tortellini med inspiration från Jamie Oliver som sken i kapp med solen. Det var alltså tortellinin och inte Jamie som sken.

Till 5-6 personer: Skär av de yttersta fina buketterna från två stånd broccoli. Lägg buketterna åt sidan. Skär bort det torra och grövsta från broccolistjälken och skiva fint. Hacka 1-2 vitlöksklyftor och 8-10 sardeller. Strimla ett paket bacon. Halvera, kärna ur och strimla en mild, röd chilifrukt. Koka upp saltat vatten i en stor gryta och häll i 500 g torra osttortellini. Värm upp olivolja i en stor traktörpanna och fräs allt utom broccolibuketterna och hälften av chilin på medelhög värme lika länge som pastan kokar. Under tiden river du parmesanost och halverar 10-12 körsbärstomater. När 5 minuter återstår av pastans koktid lägger du ner broccolibuketterna i pastavattnet. När pastan är klar häller du av vattnet (spara en kopp att späda med) och blandar ner pastan, tomaterna och resten av chilin med fräset i traktörpannan. Blanda sist ner rejält med parmesanost och dra några tag med svartpepparkvarnen. Späd med pastavatten om det blir för torrt. Servera med en sallad, bröd och extra parmesan för den som vill ha.

Du vet väl att Öhmans Mat & Vin finns på Facebook också? Gå in och ”gilla” så får du blogguppdateringar och annat direkt i ditt facebookflöde. Bra va?

 

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: