Förändra liv med ett matpaket!

Jag får ofta mejl från företag och reklambyråer om ”intressanta och spännande” produkter att tipsa mina läsare om. De hamnar rutinmässigt bland skräpposten. Men så kommer det förfrågningar man inte kan ignorera.

När man driver en blogg som handlar om livets goda, överflöd, ”guldkant” och onödigt dyra viner så är det lätt att drabbas av dåligt samvete när man påminns om världens orättvisor. Särskilt när vi nu närmar oss omåttlighetens högtid framför alla. Många av oss äter för mycket, slänger mat och köper onödiga presenter som ingen har frågat efter. Om vi byter ut en julklappsbok, ett par aladdinaskar och någon rätt på julbordet så kan vi göra livet drägligare för många. Jag tror faktiskt att livet blir ännu lite bättre för oss själva också.

Jag lämnar idag därför plats på bloggen för ett meddelande från SOS Barnbyar. Jag har själv köpt lite julklappar från deras hemsida och det tycker jag du också ska göra om du har en slant att avvara.

Matpaketet räddar liv

I Senegal är fattigdomen fortfarande stor, och som alltid är det barnen som drabbas hårdast. Omkring 100 000 barn lever på gatan. De överlever genom att tigga pengar och mat. Matpaketet gör stor skillnad. Genom det kan livsviktiga basvaror delas ut via SOS Barnbyars familjestärkande arbete i området.

Awa är åtta år gammal. Tack vare SOS Barnbyars familjestärkande program slipper hon vara så hungrig att det värker i magen, och hela familjen har fått en ny chans. Här är hennes berättelse:

”Jag heter Awa och bor tillsammans med min mamma, mina sex syskon och min mormor. Jag hade ett syskon till, men han dog. När min pappa lämnade oss fick mamma ta hand om oss själv. Hon hade ingen hjälp av någon och inget jobb. Vi var ofta utan mat och så hungriga att det gjorde ont i magen. Men sen hjälpte SOS Barnbyar oss. Nu arbetar mamma och vi får gå i skolan. Och vi får mat. Jag orkar mycket mer nu och är mycket gladare. Det är så skönt att inte vara hungrig.”

Matpaketet för 103 kronor är en av tio livsviktiga julklappar som hjälper de allra mest utsatta barnen. Samtliga säljs på SOS Barnbyars hemsida.

Fler julklappar från SOS Barnbyar:

SOS Barnbyar är en politiskt och religiöst obunden organisation som i över 60 år har gett föräldralösa och övergivna barn ett nytt hem och en ny familj. Idag driver organisationen mer än 500 barnbyar i 133 länder men arbetar också allt mer med att stödja utsatta familjer så att barn inte ska bli föräldralösa eller överges på grund av sjukdom, fattigdom eller andra ors

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Förändra liv med ett matpaket!”

  1. Marianne Lindqvist
    29 november 2012 den 11:18 #

    Alltid ett nöje att läsa dagens inlägg – ochså idag, Anders!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: