Tomat- och paprikasoppa

tomat- och paprikasoppa

Oj så långt det är mellan recepten. Det har varit lite stressigt den senaste tiden och inte mycket tid till matlagning. Hoppas på ändring nu i helgen och framförallt under julledigheten. Idag blev det i alla fall en snabbt ihopkommen tomat- och paprikasoppa med fin hetta.

Hacka en gul lök grovt och fräs i olivolja tills den börjar mjukna. Pudra över o,5 msk paprikapulver (gärna rökt) och släng ned 2 vitlöksklyftor som du skivat. Fräs några minuter och slå sedan på 500 g krossade tomater, 1 tsk oregano, 1 tsk basilika och 0,5 tsk harissa. Skiva också ner 3 grillade och inlagda paprikor. Låt sjuda 5-10 minuter och slå sedan på 5 dl vatten och 2 grönsaksbuljongtärningar (eller motsvarande) och låt koka upp. Mixa slätt tillsammans med 2 bollar labneh (eller 1 dl cream cheese).

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: