Frisk laxpasta

laxpasta

 

Det var några veckor sedan det dök upp något recept här på bloggen. Skyller helt och hållet på resan till Chile och Argentina och lovar bättring.

Friskt, lätt, fräscht och nyttigt var tanken när jag svängde ihop denna pastarätt med lax. Kan du få tag på salmalax så välj den. Mycket dyrare men oslagbart fin smak och konsistens. Det hela blev inte alls dumt med fin hetta och rena smaker.

Skär av de fina, små buketterna från ett stånd broccoli och släng ner i kokande salt vatten i knappt fem minuter. Hälla av vattnet och låt ånga av. Skålla, skala och klyfta 2 stora, mogna tomater. Riv skalet av en halv citron fint.  Ta ur kärnor och allt det blöta och skär tomatköttet i strimlor. Skär 2hg lax i ganska tunna skivor. Sätt på en stor gryta med pastavatten. Koka upp 3 dl creme fraiche med 1 tsk salt, 1 msk citronsaft och en halv mild röd pepparfrukt som du hackat fint. Släng ner taglitatelle i det kokande vattnet. Samtidigt vänder du ner tomaterna i såsen och låter sjuda. När bara någon minut återstår av pastakoket vänder du ner laxen, broccolin, citronzesten och låter bli varmt. Precis innan servering vänder du ner kräftstjärtar (den där sorten i lag på plastburk). Servera genast med den rykande varma pastan.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Frisk laxpasta”

  1. 30 januari 2013 den 19:52 #

    Vilka fina färger! Önskade man skulle kunna lukta det också – men så långt går det inte än med internet…. Bon appetit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: