[yellow tail] bubbles

yellow tail bubble

Jag har tidigare erkänt min skuld till att [yellow tail] finns i Sverige och hur vinet förändrade mitt liv. Med min bakgrund kunde jag inte motstå att köpa en flaska av varumärkets nya mousserande vin när jag hittade det i en butik i Köpenhamn*.

Efter att betalat strax över sjuttio svenska kronor och med mina erfarenheter av de andra vinerna hade jag inga som helst förväntningar. Vinet är årgångslöst, utan angivelse av stil, anonyma druvor och efter lite detektivarbete kom jag fram till att det är framställt enligt tankmetoden. Flaska och etikett är förvånansvärt snygga och smakfulla, färgen var ljus och fin och bubblorna ganska små. Inte mycket till doft förutom en lite karaktär av gula äpplen. Smaken var riktigt tråkig. Snudd på halvtorr och inte helt olik en mindre söt Sprite. En lite fet och fadd munkänsla och en befriande kort smak som dock lämnar kvar en lite aggressiv syra (troligtvis justerad) och en tydlig beska. Funkar säkert för dem som tar steget från smaksatt cider eller som en sommardrink. Pressade själv i en klyfta lime.

Enkelt och onödigt vin. Bäst var korken som var återförslutningsbar. Hade vinet varit bättre hade det inte behövts korkas igen. Sparar den till en bra cava, champagne eller crémant.

*Vinet finns på beställningssortimentet för 95 kronor. Frivilligt att beställa men jag avråder.

Etiketter:, ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: