Clafoutis eller ”klåfitt”

SONY DSC

Det är högsäsong för körsbär och aprikoser här. Överallt finns det till salu och de smakar fantastiskt. Perfekt att göra en uppdaterad version av min clafoutis. Storasyster Carin fick inte riktigt kläm på namnet så den blev raskt omdöpt  till ”klåfitt”. Oavsett vad man kallar den så är den underbart god.

Vispa ihop 0,75 dl vetemjöl med 1 dl mjölk (börja med hälften av vätskan). Rör ner 2 ägg0,75 dl socker, 3 msk mald mandel en nypa salt och pudra över kanel.  Smörj en form på cirka 24 cm och sätt ugnen på 175°. Kärna ur körsbär och aprikoser (persikor, nektariner och plommon går också bra) genom att halvera dem med en liten kniv. Placera ut bär och frukt snyggt i formen och häll över smeten. Grädda i 30-40 minuter. Servera som den är eller med lättvispad grädde.

Etiketter:, ,

Kategorier: Dessert, lättlagat, Resan till Languedoc

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: