The Pioneers

bfs1

På vinmässan ”The Beautiful South” hålls ett antal seminarier kring de tre arrangerande länderna. Igår deltog jag i ett med temat ”pionjärerna” som leddes av Tim Atkins MW. Mycket trevligt kåserande blev det, men inte mycket matnyttigt kring de första vinproducenterna som etablerade sig i Chile, Argentina och Sydafrika. Fast man kanske inte kan förvänta sig så mycket på 45 minuter och sex viner.

2012 Errázuriz Single Vineyard Sauvignon Blanc / Chile – Aconcagua Costa. Mycket ljust gul. Stor citrusaromatisk doft med limeskal, rökig mineralitet. Torr, medelfyllig, frisk och krispig syra, citron, lime, grönt äpple, citronmeliss, fokuserad frukt och bra längd.

2009 Santa Rita Casa Real Cabernet Sauvignon / Chile – Maipo. Djupt körsbärsröd. Medelstor doft med tydlig saftig karaktär av svarta vinbär, mörka körsbär, lite mynta och diskret ek. Medelfyllig, frisk, mycket fruktig och bärig och aningen syltig med tydlig svart vinbär, kaffe, choklad och lite sötlakrits. Elegant strukturerad med fin ekbehandling. Bra längd och balans.

2011 Zuccardi Emma Bonarda / Argentina – Mendoza. Nästan opakt blåröd. Stor fruktig doft av mörka bär, choklad, chili, peppar och kryddighet, blod och eldighet.  Fyllig, mycket fruktig och bärig, sötlakrits, kakao, frisk saftig syra, chili, mjuk tanninstruktur, bra längd och kryddig eftersmak. (läs mer om producenten)

2008 Trapiche Malbec Single Vineyard ”Jorge Miralles / Argentina – La Consulta.  Djupt opakt blåröd. .Stor, eldig, dovt fruktig , mycket kryddig och aromatisk, mörka bär, blodapelsin och nytt läder, lakrits. Fyllig, rikt koncentrerad mogen mörk frukt, täta fina tanniner, snyggt infogad ek, kryddighet, lakrits och en lång rik eftersmak.

1995 Kanonkop Estate Paul Sauer / Sydafrika – Stellenbosch.  Ganska mörk körsbärsröd kärna med en kant i bleknande brunt. Stor, komplex, nyanserad och  mogen doft med kryddighet, torkad frukt, läder, russin, torkad skinka och rosépeppar. Fylllig, välstrukturerad, smakrik och kryddig, elegant och mogen med fin nyanserad fruktighet, lakrits. Mycket lång eftersmak. Välbehållen med många år kvar.  (Här provade jag årgång 1997)

2008 Klein Constantia Vin de Constance / Sydafrika – Constantia. Medeldjupt gyllene. Stor aromatis och komplex doft av apelsinblom, pomerans, peppar, honung, läder, vita russin, aprikos, eukalyptus. Mycket söt, frisk och intensiv smak med stora aromatik, kryddighet och pepprighet, apelsin, honung. Stram lång och elegant eftersmak med fatstruktur.

bfs2

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: