Världens godaste makaronipudding?

makaronipudding

Tre veckor sedan senaste riktiga uppdateringen på bloggen. Har aldrig tidigare hänt. I vägen har legat hemska dagar av influensa, för mycket jobb, stress över att inte hinna med påsköppningen av Blå Huset och en total brist på aptit. Att vara sjuk kan jag stå ut med, men när aptiten inte finns så försvinner liksom livslusten.

Idag var första dagen då både jag och Kära Hustrun kände oss någorlunda kuranta med både doft- och smaksinne på väg tillbaka. Enkel, lättlagad och trygg mat skulle det bli. Passande nog hade igår jag läst ett recept i en alldeles nystartad mat- och vinblogg. Både receptet och bloggen verkade lovande så det fick bli makaronipuddingen som utlovades vara världens godaste. Var den det? Nja, det skulle jag kanske inte skriva under på, men den var i alla fall god och en kul variant på  favoriträtten stuvade makaroner med falukorv.

Koka 8 dl gammeldags makaroner. Finstrimla ett paket bacon, tärna 400 g falukorv, finhacka 3 schalottenlökar och 3 vitlöksklyftor samt riv 4 dl vällagrad hårdost. Fräs baconet knaprigt, ta upp det och stek falukorvskuberna gyllene i fettet och blanda ner löken när det är färdigstekt och låt småfräsa ett par minuter. Rör ihop en halv burk mascarpone (eller byt ut mot creme cheese) med 2 ägg, 0,5 dl mjölk, hälften av osten och rejält med nymalen svartpeppar. Blanda samman allt med makaronerna, häll i en smörad form, toppa med den återstående osten och grädda i 200° i ungefär 30 minuter.

Etiketter:, ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Världens godaste makaronipudding?”

 1. 12 april 2014 den 22:48 #

  Välkommen tillbaks! Har saknat dig… Spännande recept, som man kanske skulle pröva.

 2. annamyrin
  14 april 2014 den 3:35 #

  Så trevligt att hitta en blogg med med massa gott. Makaronipudding ska jag mycket gärna prova, så gott. 🙂

 3. 15 april 2014 den 17:43 #

  Man får väl hoppas att det verkligen är världens godaste makaronipuddingen då. Sist jag lagade världens påstått bästa makaronipudding (Mannerströms) blev jag bara besviken…
  Här testades den: http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/2013/02/adlig-mat.html

  • 15 april 2014 den 18:02 #

   SOm jag skrev så är det kanske inte världens godast, men väl mycket god.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: