Blå Husets Kärleksmums

kärleksmums

Efter sju sorger, åtta bedrövelser och en förbannad influensa så kom äntligen påsken och kontsrundan på Österlen. Det innebar premiär för vårt kafé i Blå Huset (sidan under arbete). Fyra intensiva dagar med solsken, massor av besökare i butik och kafé, en hel del logistik som skulle trimmas in och kakor som skulle bakas. Nu vet jag vad jag kommer att sysslamed under helger och hela sommaren. Inga lata dagar framöver.

Vi serverade bland annat lyxiga äppelkakan, hallongrottor och chokladsnittar. Mest uppskattade blev nog de saftiga kardemummabullarna samt ”borrbymackan” som i all sin enkelhet fick nästan stående ovationer. Tanken är att det ska bli lite retrostuk på det vi serverar så därför blev det även ”kärleksmums”.  Du har säkert ett eget recept på den klassiker men här kommer ändå vårt.

Klä en ugnsform på cirka 25×35 cm med bakplåtspapper (du kan också smöra den väl men med pappret kan du enkelt lyfta upp kakan). Smält 150 g smör och låt det svalna. Blanda väl 4,5 dl vetemjöl, 2,5 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk kakaopulver (jag använde kakao från Valrhona) och smula ner en rejäl nypa flingsalt. Vispa 2 ägg och 3 dl socker vitt och pösigt. Vispa ned 1,5 dl mjölk samt mjölblandningen i omgångar i äggsmeten så att det blandas väl. Vänd till sist ned det smälta smöret.  Häll i smeten i formen och grädda i 20 minuter på knappt 200°. Under tiden kaka gräddas gör du glasyren: Smält 60 g smör och vispa sedan i 3,5 dl florsocker, 1 msk kakao, 2 tsk vaniljsocker och 4 msk kallt kaffe.  Bred ut den över kakan medan den fortfarande är varm och strö över kokosflingor. Låt svalna och skär sedan upp i bitar.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Bakat, Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Blå Husets Kärleksmums”

 1. William
  22 april 2014 den 3:16 #

  Kan se att blåhuset sidan är under uppbygnad. ”Besök får trädgård” Eller är får i trådgården något nytt som man ska ha i trådgården som jag totalt missat?

 2. Hansi Kreisel
  22 april 2014 den 5:37 #

  Ett stort grattis till den riktiga premiären. Vi kommer förbi så snart vi får tillfälle //Hansi

 3. 22 april 2014 den 10:11 #

  Vad kul! Ser otroligt fint ut. Lycka till!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: