Årets Kock lagar falukorv

falukorv

Å Falukorv du ringaktade! Namnskyddad av EU som garanterad traditionell specialitet, stapelvara i vardagsköket, älskad, hatad och misshandlad. Tänk om vi kunde lyfta upp denna äktsvenska korv och ge den lite status. Tänk om de tävlande i Årets Kock möttes av en falukorvsring i naturtarm i sin råvarukorg. Hade det inte varit spännande att se vad som hade hänt då?

Tills dess får ni nöja er med min i all hast hopkomna rätt. Ett utmärkt exempel på att falukorven lånar sig till vilka dumheter som helst.

Snitta en halv falukorvsring djupt på längden. Smeta in skåran med lite harissa eller annan chilipasta. Prega ned så mycket du kan av tunnskivad rödlök, skivad svarta oliver, tomatskivor och fetaost. Allt som blir över lägger du i formen. Pudra över lite kanel och ringla till sist över olivolja. In i ugnen 30 minuter på 200°. Servera med couscous, bovete, ris eller vad som faller dig in.

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: