Lustau, Quady och siesta

Detta bildspel kräver JavaScript.

Dag tre inleddes med att samla trupperna som var lite svaga av en heldagsutfärd som avslutades på ferian i Puerto Santa Maria. Som tur var var det bara ett par hundra meter till vårt besök hos Bodegas Lustau.

Lustau anses vara en av de främsta bodegorna och har en imponerande portfölj med över 40 olika viner. Efter en noggrann och informativ genomgång av bodegans olika delar inklusive de nya faten som smaksätts med sherry för whiskyindustrin var det dags för provning. Ett stort urval av viner samt brandy och vinäger presenterades på en lång rad och sedan var det bara att gå loss och prova. Generellt kan sägas att vinerna är mycket eleganta och välbalanserade och deras fino och manzanilla är av den finstämda och lite salta stil som tilltalar även nybörjaren. I vår grupp fanns ett par sherryskeptiker som faktiskt omvändes av vinerna. Det säger kanske en del om kvaliteten.

En del av syftet med resan vara att besöka vinmässan Vinoble som senast arrangerades för fyra år sedan då jag senast var här. Det är en unik internationell mässa då den är ganska liten i formatet, är inrymd i en historisk miljö mitt i centrum och är helt ägnad åt söta viner och starkviner. Under den första rekogniseringsrundan stötte vi på kaliforniska paret Quady som jag skrev om redan i samband med förra mässan. Då uppmanade jag någon svensk importör att ta in deras spännande viner. Äntligen har det skett tack vare Jakobsson & Söderström. Snart kan vi kanske njuta deras spännande amontillado-variant, eleganta vermouth, aromatiska orange muscat, portvinshommage och annat.

Bäst med mässan är att den är anpassad till tempot och klimatet i Andalusien och därför tas det siesta mellan 14.00 och 17.00.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Sherry

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: