Vallmo- och citronkaka med lavendel

vallmo citron

I vårt letande efter lämpliga saker att servera i vårt kafé i Blå Huset blev vi tipsade av en god vän om detta recept med blå vallmpfrön och massor med citron. Riktigt god och fräsch och fick tummen upp av vår åldersmixade testgrupp. Toppingen med lavendel kan anpassas efter vad man har tillgängligt.

Vispa 2 ägg och 2,5 dl socker pösigt. Blanda 2,5 dl vetemjöl1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker och 0,75 dl blå vallmofrön och rör ner i äggsmeten. Blanda ner 1 dl smetana samt saften och det rivna skalet från 1 citron. Vänd sist ned 100 g smält smör och häll smeten i en smord och bröad form på cirka 1,5 liter. Grädda i mitten av ugnen på 175° i cirka 45 min. Låt kakan kallna. Vispa ihop 1 dl smetana och och 1 dl florsocker till en fast kräm och bred över kakan. Dekorera med lavendelblommor, tagetes, ringblommor eller timjanblommor.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Bakat, Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “Vallmo- och citronkaka med lavendel”

  1. 08 juli 2014 den 13:23 #

    Så läcker den ser ut!

  2. 29 juli 2014 den 9:07 #

    Ja den var verkligen fin!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: