Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut

alexandre bonnet

Då och då dimper det ner varuprov i form av vin. Oftast får jag först en förfrågan om jag vill ha ett prov. Gäller det bag-in-box tackar jag konsekvent nej. Är det viner som inte intresserar mig eller som jag misstänker inte håller måttet så avstår jag också. När jag provat dem så skriver jag en bloggpost om vinet är bra och värt att kommentera. Om vinet är mediokert, ointressant eller trist så skriver jag inte alls men ger en kommentar till den som skickat vinet. Jag berättar alltid i bloggposten att jag fått vinet som varuprov. Sådan är min policy.

Får jag en förfrågan om att prova champagne så är min policy att konsekvent tacka ja. Så också i fallet med Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut. Lite kul tyckte jag att det var att få prova denna producent igen då jag för många år sedan en kort tid arbetade med dem med offerter till Systembolaget och gillade vinerna för deras elegans och renhet.

Grande Reserve Brut är snygg, ren, frisk och dominerad av citrus och lime, antydan till brödighet och med en tydlig kritig mineralitet både i doft och smak. Trots att vinet domineras av pinot noir i blenden så känns den mer som en blanc de blanc; frisk, slank, elegant och med en lång mineraltät eftersmak. Samtidigt är den lite insmickrande med en ganska hög dosage (10 g) som dock är väl integrerad.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Drycker, Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Alexandre Bonnet Grande Réserve Brut”

 1. 14 juli 2014 den 5:39 #

  Konsekvent nej till BiB!? Med all respekt Öhman så måste detta betraktas som vin snobbism. Kan gissa att merparten konsumenter vill veta hur BiB arna är för det är vad dom (vi) dricker. Ska vi bara testa vin med kork-kork i fortsättningen kanske?

 2. 14 juli 2014 den 9:03 #

  Vinsnobb är inte något jag brukar kallas, men jag kanske får vänja mig. Jag köper själv aldrig BIB av olika anledningar (https://ohmansmatovin.com/2009/08/19/viner-i-plastpase-djavulens-pafund/) och väljer därför att inte skriva om dem. Jag skriver inte heller om riktigt billiga viner eller viner i tetra. Jag skriver inte min blogg för att bevaka något allmänintresse och vill man veta någon om vinerna i plastpåse så kan man välja vilken dagstidningskribent som helst.

 3. 14 juli 2014 den 9:55 #

  Det skulle kunna vara av värde att skriva även om de viner du tycker är mediokra eller trista. Det ger en bättre helhetsbild av dina preferenser och följer man bloggen och rekommendationerna så vet man lättare om det passar ens egen smak. Är f ö tveksam till varuprover överhuvudtaget om det inte rör sig om viner man vet man skulle kunna ha köpt själv och skriva om ändå. Det kan vara svårt att förhålla sig helt neutralt till importörer som ger bort en flaska. Det är säkert mindre risk för dig som jobbar professionellt med fler aktörer, men samtidigt desto viktigare för trovärdigheten att vara neutral. Dessutom blir det extremt billig reklamkostnad för dem att skicka varuprov till någon som har många läsare. Naturligtvis är allt genomtänkt och det är lätt att bli utnyttjad för att importörerna sköter det snyggt.

 4. 14 juli 2014 den 10:12 #

  Jag brukar skriva om dåliga viner när det handlar om storsäljare eller välkända producenter som borde prestera bättre. Det mediokra är helt enkelt inte kul att skriva om.
  Nu har ju jag varken tid eller möjlighet att springa på vinmakarluncher, middagar och specialprovningar som mina bloggarkollegor och vinskribenterna i Stockholm ofta gör. Det är nog en betydligt större risk för neutraliteten när man bjudits på fina krogen och frotterat sig med den charmige italienske vingreven. Därför är varuprover välkomna (de är inte särskilt många) för att kunna prova lite nyheter. Däremot är jag alltid öppen med att det är varuprov.

 5. 20 juli 2014 den 15:47 #

  Jag ber om ursäkt Öhman. Det är jag som hamnat fel, men till mitt försvar kan jag bara säga att Carl Butlers kokbok, en man som i mina ögon vurmade för det rustika och enkla i matlagningen, ledde mig fel.
  Självklar ska du bara sippa, gurgla och spotta de viner som just du anser vara godtagbara.
  Ha det bra!

 6. Gustav Engberg
  02 augusti 2014 den 15:35 #

  Jag tycker dina (bort-) prioriteranden skapar karaktären som bloggen har, karaktären som Du velat ge den! Annars hade alla bloggar varit likadana, jag tycker du gör helt rätt som distanserar dig från vissa produkter och därmed differentierar dig från massbloggandet!
  Tack för kvalitativa inlägg =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: