Äppelkakemuffin

äppelkakemuffins

Svenska äpplen! Vilken fantastisk gåva så här på hösten. När man som jag bor i Äppelriket är det faktiskt en plikt att ta tillvara på det som bjuds omkring en. Ingen tung uppgift då det är lätt att göra ljuvliga rätter och bakverk på dessa delikatesser.

De här kakorna är buslätta att göra och smakar som ett mellanting mellan muffin och äppelkaka med sitt mjuka saftiga inre omgivet av muffinfluff och en lite knäckig ovansida. Ät som de är eller med lite vaniljgrädde. Smakar nästan bättre nästa dag.

Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en muffinplåt för stora muffin eller förbered 12 muffinformar. Smält 200 g smör. Vispa ihop 3 ägg och 4,5 dl socker tills vitt och pösigt. Vispa i det smälta, varma smöret. Vispa i 3,5 dl vetemjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk kardemumma och en knapp msk vaniljsocker samt 0,5 tsk salt. Riv 3-4 små svenska äpplen grovt (svenska äpplen behöver du inte skala) och pressa ut det mesta av saften med händerna så äppelrivet blir ganska torrt och rör sedan ned det i smeten. Fördela smeten i formarna, den sväller bara obetydligt så du kan fylla nästan hela vägen upp. Grädda i cirka 30 minuter. Servera ljumma eller kalla.

Etiketter:, ,

Kategorier: Bakat, Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Äppelkakemuffin”

  1. 18 oktober 2014 den 22:37 #

    Wow! Lätta att göra och riktigt, riktigt goda. Gör nog en ny omgång i morgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: