Inte Ferran Adriàs kikärtor

IMG_1249.jpg

Hade nästan glömt bort Ferran Adriàs utmärkta kokbok ”Familjemiddagen”. Enkla rätter och massor med tips från kocken bakom El Bullí.

Den här enkla rätten smakade som om man satt i ett spanskt bondkök. Rustikt, enkelt och makalöst gott. Milt men smakrikt med en liten syra från spenaten och snudd på en sensation när äggulan rinner ut som en liten redning. Perfekt med ett lantbröd och ett enkelt rödtjut. Receptet är en lätt justerad variant på Adriàs recept. Vill du laga originalet så får du leta upp boken. En julklapp kanske?

För två personer tinar du 100 g bladspenat, kokar i en minut och häller av vattnet. Spara 2 dl som du löser upp en hönsbuljongtärning i. Ställ åt sidan. Häll av spadet från en burk hela skalade tomater. Mixa tomaterna. Riv två stora vitlöksklyftor. I en liten stekpanna värmer du en skvätt olivolja på medelvärme. Låt vitlöken fräsa några sekunder och slå sedan på tomaterna. Låt puttra några minuter. Häll i en burk kikärtor som du sköljt väl, en tesked malen spiskummin samt lite chilisås (typ sriracha) efter smak. Låt puttra någon minut innan du slår på hönsbuljongen. Medan det hela sjuder så förbereder du 4 ägg så som du vill ha dem, löskokta eller förlorade. Blanda nu ner spenaten i kikärtsröran och låt bli varmt. Servera med äggen.

 

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: