Vegansk chili för den som inte kan laga mat

IMG_1377

Jag älskar att laga chili con carne och är riktigt bra på det om jag får säga det själv. Men idag när jag skulle svänga ihop en enkel vegetarisk variant (precis som många andra försöker vi dra ner på köttkonsumtionen här hemma) lite snabbt insåg jag att köttet helt kan skippas framöver. Detta blev så jävla bra! Dessutom kan den som helt saknar matlagningsfärdigheter bemästra den. Kan du öppna förpackningar och skära en lök så fixar du det. Kan du inte skära lök så får du be en kompis om hjälp.

Detta är en löjligt enkel bas som går snabbt att laga. 15 minuter max. Smakerna sitter där direkt. Sedan kryddar du upp den efter egen smak förstås. Jag har alltid i massor med spiskummin, klickar i chipotlepasta samt rör i några matskedar kakaopulver.

Skala och skär en gul lök lite grovt (detta kräver lite koncentration). Fräs i matfett tills den mjuknar något. Slå på avsköljda linser från tetra/burk och låt fräsa med några minuter (linserna är ”köttersättningen”). Häll över en påse med tacokrydda (eller din egen blandning av chilikryddor om du är en sån där avancerad kock), smula ner en grönsaksbuljongtärning samt slå på en deciliter vatten och koka ihop. Slå på två burkar med tacosås (valfri styrka) och rör om. Slå på två tetror/burkar med avsköljda, valfria bönor samt en burk majs om du vill. Lått puttra tills det blir varmt. KLART!

 

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, lättlagat, Recept, veganskt, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Vegansk chili för den som inte kan laga mat”

 1. Vincent vega
  15 januari 2018 den 0:02 #

  Toppen recept! Visade sig att jag inte ägde en burköppnare så det fick bli majsfritt tyvärr. I övrigt ett recept som kan varieras i det oändliga

 2. Viktor nilsson
  18 januari 2018 den 2:08 #

  Tjena Anders,
  Hittade precis din blogg och måstte säga att det är enas de bättre bloggar jag någonsin läst! Spännande viner, intressanta spekulationer men framförallt så otroligt god mat! Keep up the good work!
  Ser fram emot att läsa mer kring spännande matlagning och övrigt kul! Tack för god läsning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: