Torsk, smör och pepparrot. Perfektion!

IMG_1324

Aldrig är uttrycket ”det enklaste är det godaste” så sant som när det handlar om torsk med pepparrot och brynt smör. Lättlagat med tre råvaror som tillsammans skapar en ljuvlig helhet. Har man dessutom köpt torskryggen direkt från fiskaren i Branteviks hamn så smakar det ännu bättre. Det blir såklart fint med den frysta fisken från din lokala livsmedelsbutik också.

Torsken sjuder du eller tillagar i ugn (se min metod nedan). Riv rejält med pepparrot och bryn groteska mängder med smör så du får en fin nötig smak. Servera med kokt potatis och gröna ärtor. Njut med en lätt och krispig muscadet sevre et maine!

Mitt knep för att få torsken (400 g) riktigt fin är att dela den i portionsbitar och lägga den i ett isbad med kraftigt saltat vatten. Där får den sedan ligga minst en halvtimme. Fisken blir lätt rimmad och iskylan gör att den blir fast och ”skivig” i köttet. Lägg fisken i en smörad form och baka den i ugen på 200° i knappt 20 minuter eller tills den känns färdig (beror på tjocklek).

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: