Annat än bara morötter

morot

Jag fattar inte hur jag har kunnat missa butiken Morot & Annat vid Drottningtorget. Jag har vetat att den legat där men trott att det varit en vanlig trist kruskakli-herbamare-örtte-skrumpenmorot-butik. Så fel man kan ha.

I min jakt på bra grönsaker och ekologiska varor har jag kört till Annedahls gård, Ängavallen och tålmodigt inväntat Bondens egen Marknad. Jag har även utan framgång försökt handla på Astrid och Aporna. Jag blev så glad när jag hörde att en ekologisk supermarket skulle öppna. Tyvärr saknar jag helt matglädjen hos Astrid och Aporna (ursäkta, men jag blir nästan arg på ett sånt dumt namn, men sån är jag). Trist grönsaksavdelning, massor av hårt processade produkter som ska efterlikna bacon, kyckling, fisk och korv. Sedan är sortimentet helt vegetariskt och andas någon slags ängslig politisk korrekthet. De har tydligen hittat sin nisch och jag är inte deras målgrupp.

Morot & Annat kom därför som en total överraskning. Trevligt inredd butik som gav intryck av gammal mjölkaffär, välordnad och trevlig. Inget jättestort sortiment men väl utvalt och tillräckligt för att hålla intresset igång. Fin och välsorterad grönsaksavdelning och en spännande mejeridisk. Här finns även korv, bacon och andra animaliska produkter och en välsorterad chokladhylla. Butiken har också öppet alla dagar i veckan. Handlar man på Bondens egen Marknad så är ett besök i affären nästan obligatoriskt.

Även om jag hade vad jag behövde hemma (och mer därtill) så gick det inte att låta bli att handla. Det är en sådan butik. Det jag hittills hunnit prova var Knäckegott, små smakrika knäckebrödskex, och ekologiskt danskt smör med havssalt. Smöret var helt magiskt gott och petade ner det bretonska smöret från förstaplatsen. Kexen hade en distinkt kumminkaraktär och tillsammans med smöret smakade det som svenska kräftor…fast godare!

knäckegott

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Övrigt, Råvaror

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Annat än bara morötter”

 1. Birgitta Höglund
  13 september 2009 den 15:29 #

  Bra att vi blir fler och fler som gillar sån här mat. Då blir det fler bra butiker, som vi matälskare kan använda oss av 😉

 2. 13 september 2009 den 23:13 #

  Kul att du hittat dit! Affären är ett av mina säkra kort för vardagslycka, det är inte bara en gång jag tröstshoppat där när jag jobbat helg och missat de bästa torgdagarna.

 3. Maria Amandil
  15 september 2009 den 22:25 #

  Ja, denna underbara affär! Missa inte Crema de almendras, det fantastisk mandelsmöret, använder det ibland i stället för tahini då jag inte slevar i mig det direkt från burken : )

 4. 16 september 2009 den 14:33 #

  Låter som en härlig butik. Och knäckebrödskexet med smör ser verkligen lockande ut, särskilt som jag sitter med kurrande mage.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: