Inlagda gröna tomater

Det verkar finnas hur mycket gröna tomater som helst i år. Åtminstone på Möllevångstorget. Kunde inte motstå att köpa på mig en massa kilo för att experimentera med. Först en variant på Ernst Kirchsteigers enkla och goda recept. Hoppas att limen och chilin ska bli en lyckad kombination med de gröna tomaterna. Vi får se.

Skölj 1 kilo gröna tomater väl och stick hål på dem med en tjock nål eller en liten gaffel. Stora tomater kan du dela. Packa dem tätt i väl rengjorda burkar tillsammans med en halverad färsk vitlök eller vitlöksklyftor, 1 halverad limefrukt, 2 st lagerblad. 0ch 2 stycken milda chilifrukter (röda, gula eller gröna). Häll över 2 matskedar honung och 1 msk salt och fyll på med vit vinäger*.

Testa stekta gröna tomater, det är riktigt smarrigt. Fler sätt att konservera tomater är Camilla Plums recept på inkokta tomater och inlagda torkade tomater. Prova också att göra passata.

*Det går åt ganska mycket vinäger. På City Gross säljer de vinäger i 5-liters bag-in-box för runt 60 kronor. Spring och köp.

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Inlagda gröna tomater”

 1. Kerstin Olofsson
  06 augusti 2013 den 19:49 #

  Jösses – dina tomatrecept har jag nu gjort till mina! Tomatsmarta Öhmans kallar jag dem. Och nu ska här kokas in och marmeladas så det står härliga till. Har fått en massa Green sausage som ska i burk och en massa körsbärs- och vinbärs som också ska förädlas. TACK!
  /K

Trackbacks/Pingbacks

 1. Stekta Gröna Tomater « Öhmans Mat & Vin - 15 oktober 2011

  […] också att lägga in de gröna tomaterna. 55.603331 13.001303 Rate this: Share this:TwitterFacebookLinkedInStumbleUponE-postLike […]

 2. Grön tomatmarmelad « Öhmans Mat & Vin - 17 oktober 2011

  […] att ha lagt in gröna tomater hade jag fortfarande 1,5 kilo kvar. Det fick bli marmelad av dem. Googlade mig igenom en massa […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: