Spansk surkål

Kollade in Tinas julkök igår och fick inspiration till denna rätt som är den perfekta fusionen mellan sauerkraut och patatas riojanas. Riktigt bra blev det. Friskt, krämigt, smakrikt, krispigt och med en liten hetta. Jag serverade kålen till stekta kotletter men funkar i princip som tillbehör till vad som helst. Ny favorit, särskilt hos Kära Hustrun som liknade det vid varm coleslaw.

Halvera och skär en stor gul lök i fina strimlor. Skär ner 100 g chorizo av den torra sorten i tunna skivor. Fräs lök och korv i smör utan att löken bryns men mjuknar. Skiva ner 2 vitlöksklyftor mycket tunt och låt fräsa med på slutet. Slå på 1,5 dl torrt vitt vin och knappt 1 tsk salt och låt sjuda några minuter. Vänd ner 500 g surkål* och låt sjuda sakta under lock 5 minuter. Blanda i 200 g smetana (hittas bland det laktosfria i mejerikylen, men kan ersättas med crème fraiche) och låt bli varmt.

*Jag använde en polsk sort med strimlade morötter. Om du använder en sort med vitt vin kanske du måste ersätta lite av vinet i receptet med vatten så smaken inte blir för syrlig.

Etiketter:, ,

Kategorier: lättlagat, LCHF, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: