Inte Tinas nutellamousse

Förra veckan återupptäckte jag hasselnötskrämen Nutella och improviserade ihop en get- och nutellaglass. Lite förvånad var jag allt av den enorma och plötsliga störtexponeringen av produkten som lyckades få mig att efter decennier köpa den igen. När Tina Nordström bara ett par dagar senare står och lagar nutellamousse i tv med Johan Glans så började det klarna.

Jag har en hemlig förälskelse i Tina Nordström men jag kan ändå inte undgå att se sambandet mellan marknadsföringen av en hasselnötskräm på bästa plats i butiken och att varumärket nämns tretton (13) gånger på knappt tio minuter under bästa sändningstid. Tittar man dessutom närmare på klippet så ser man att  Tina häller en mycket lös kräm i burken för att senare ta fram en fluffig mousse. Ser märkligt ut. Det publicerade recept ger inget svar heller. Jag har inte testat det men kan för mitt liv inte få ihop att det skulle kunna bli en mousse. Gjorde en egen variant istället. Mycket lyckad.

På svag värme rör du ihop 100 g (1 dl) Nutella eller annan hasselnötskräm med ett par matskedar vispgrädde.  Vispa snabbt ned en äggula. Rör i 1-2 msk av din fatlagrade favoritsprit (typ armagnac, konjak eller calvados). Vänd ner nutellasmeten i 3 dl hårt vispad grädde. Sleva upp i 4-6 små portionsskålar och låt stelna ett par timmar i kylen. Ät som den är eller servera toppad med färska hallon.

Följ bloggen på Facebook!

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nutellacockies | Öhmans Mat & Vin - 23 juli 2012

    […] Nutella har det blivit. Är inte sponsrad även om jag gjort både glass och mousse hittills och har ännu ett recept i pipeline. Enklast och kanske godast hittills är dessa coockies […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: