Zucchinibakelser

Det här blev väldigt lyckat! Smakrikt, saftigt, nästan vegetariskt och kolhydratsnålt tillbehör till grillat, som förätt med något kallskuret eller som ensamrätt med sallad.

Riv 2 medelstora zucchini (cirka 700 g) på den grova sidan av rivjärnet. Blanda med 1 msk salt och lägg i ett durkslag i cirka 10 minuter så att det drar ut vätskan. Lägg zucchinin i en ren handuk och pressa ut det mesta av vattnet. I en bunke blandar du 2 ägg med 2 dl skorpmjöl (jag använde panko), 1 hackad gul lök, 3 dl riven cheddar och/eller parmesan (cirka 60 g), 2 tsk spiskummin, 1 tsk rosmarin , 0,5 dl finskurna marinerade, soltorkade tomater och några rejäla tag med pepparkvarnen. Blanda ner zucchinin. Smörj en muffinsplåt och lägg två remsor bakplåtspapper i kors i varje form så blir det lättare att få upp bakelserna. Du kan förstås också använda vanliga muffinsformar. Baka i ugn på 200°. Om du gör 6 stora bakelser tar det cirka 40 minuter innan de stannar, om du gör dem i mindre formar går det snabbare. Mot slutet av gräddningen strör du över ytterligare lite parmesan på toppen.

Följ bloggen på Facebook!

Etiketter:, , ,

Kategorier: Övrigt, LCHF, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: