Get- och kokoscheesecake

Till raden med sötsaker med labneh som getglass och gettryfflar lägger jag nu getcheesecake. Baserat på detta recept fick jag en dessert med en intressant smakbrytning mellan sött, salt och syrligt. Nästa gång ska jag definitivt hoppa över kokosglingorna och istället blanda i lemoncurd.

Smula 10 digestivekex och blanda med lite drygt 25 g smör och bottna 5-6 små portionsformar med blandningen. Mosa samman 200 g cream cheese (typ Philadelphia) med lika mycket labneh (cirka 6 bollar). Blanda i 1 dl sötad, kondenserad mjölk, 0,5 dl kokosmjölk (eller ersätt med mer kondenserad mjölk), 2 msk vaniljsocker och 2 msk kokosflingor och vispa samman väl med elvisp. Fördela blandningen i formarna och ställ i kylskåp några timmar. Rosta mandelspån på medelhög värme i torr stekpanna tills de börjar få en gyllene färg. Blanda i lite kokosflingor och rosta ytterligare ett par minuter. Låt svalna och toppa formarna innan servering.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Bakat, Dessert, lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: