Kantarellmacka med apelsin

Det är kantarellår i år tydligen. Sanningsenliga vittnesmål berättar om att oskyldiga och ovetande människor gått ut i skogen och kommit ut på andra sidan med fulla korgar och fickor. Svamparna hoppar självmant och aningen aggressivt in i alla tillgängliga kärl och står praktiskt taget i dikesrenarna och ber om lift från skogen. Själv köpte jag en korg på ett halvkilo för 40 kronor på Bornholm. Det var visserligen ekonomiska mycelflyktingar från Vitryssland men ändå.

En kantarellmacka är enklaste sättet att beta av överskottet.  Inga krusiduller men en kul smakbrytning kan man alltid testa. Denna enkla variant är inspirerad av förra årets pastarätt på samma tema.

Smörstek några skivor vitt bröd. Fräs 200 g rivna kantareller i rikligt med smör på medelhög värme. När de börjar mjukna och tappa i volym slänger du i en finhackad schalottenlök. När den smält ned något strör du över en nypa salt, nymald svartpeppar, river över lite parmesan samt skalet av en halv apelsin. Skvätt i lite vispgrädde och hetta upp. Servera genast på brödet.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept, Vegetariskt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: