Happy Meal: Hamburgarköttfärslimpa

Jag älskar köttfärslimpa. Det är sådan trygg mat och den går att variera smakmässigt med vad man har hemma. Kunde därför inte måtstå att göra en variant på detta recept som i princip är en bacon n’ cheese burger i köttfärslimpeform. Jag la till saltgurka och bytte ut de märkliga, konserverade och friterade lökringarna mot rostad lök. Det blev en oväntat god färslimpa som garanterat går hem hos alla som gillar hamburgare. Vårt 3-åriga och lite matkinkiga barnbarn åt förnöjt med hela ansiktet även om han hoppade över coleslawsalladen vi serverade till.

Knaperstek ett paket bacon och låt fettet rinna av på hushållspapper och smula eller hacka det. Rör ihop 1,5 dl ketchup och 2 msk amerikansk senap (eller dijonsenap). Bland 500 g nötfärs (undvik ”gasad” som smakar illa och försök få tag på butiksmald) med en tredjedel av ketchupblandningen, 150 g riven cheddar (eller annan smakrik ost), 1 dl ströbröd, 2 ägg, 1 hackad saltgurka, 1 dl majonäs, 1 msk worcestershiresås, 1 dl rostad lök, rikligt med nymalen svartpeppar och 0,5 tsk salt. Tryck ner smeten i en avlång form, smeta ut resten av ketchupblandningen ovanpå och skjutsa in i ugnen på 175° i 50 minuter. Innan servering strör du över mer torkad lök och dekorerar med skivad gurka. Njut!

Pröva också den traditionella kötfärslimpan och de luxe-varianten.

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Happy Meal: Hamburgarköttfärslimpa”

 1. Peter Bogefalk
  10 augusti 2012 den 14:41 #

  Prova att köra baconet i ugnen istället. Inget stänk och os samt perfekta Bacon oavsett hur knapriga Du vill ha dom. Ungsplåt, bakplåtspapper, 225 gader och valfri tid. Jag är utbildad kock från början men jobbar med annat nu. Följer Din blogg med intresse….

  • 10 augusti 2012 den 14:52 #

   Jag gjorde faktiskt så själv men lämnade fältet öppet genom att varken skriva om stekpanna eller ugn.

 2. 12 augusti 2012 den 13:54 #

  Anders!
  Den här har du väl inte missat med BBQ Pit boys? Meatloaf hamburger! Vi satt å pratade om den igår här hemma, en sån är gubben väldigt sugen på att testa, själv tyckte jag det såg lite för mycket ut, lite kletigt… men, manligt! 🙂 Haha! Grymt kul idé! http://www.youtube.com/watch?v=G0rYSf2w2qs&feature=relmfu

  Ha de gott!

 3. 21 augusti 2012 den 11:28 #

  Ser jättegod ut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: