2011 Eins-Zwei-Dry Riesling

Det ska mycket till för att ett vin av riesling ska bli trist och ointressant. Oavsett om de kommer från Tyskland, Alsace, Australien, Nya Zeeland eller Chile så kan de mest oinspirerade vinerna räddas av citrusaromerna och den livfulla syra. Fast kommer vinet från Rheingau och producenten Leitz som 2011 Eins-Zwei-Dry Riesling så är inte kvaliteten något problem.  Bra karaktär, farligt lättdrucket, syror som kvittrar och för 99 spänn så förlåter jag det vitsiga namnet.

Mycket ljust gul färg med liten grön ton. Medelstor doft med liten rökig mineralitet, en pust av petroleum men framför allt massor av frukt som clementin, gula päron, lime, citrus och en tydlig ton av nätmelon. Medelfyllig, torr men mycket fruktig med hög, frisk syra som ger intryck av spritsighet, mogen citrus, Rose’s Lime, gröna äpplen och nätmelon. Lång, ren, balanserad eftersmak.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

2 kommentarer på “2011 Eins-Zwei-Dry Riesling”

 1. MAGGIE
  03 september 2012 den 16:45 #

  Hejsan Anders…………………Tack för ditt Norrlandspölsa recept, det blev jättegott. Jag bor i N.Y. och här är det svårt att få tag i Svensk Husmanskost. Har du något recept på Blodpudding eller någon sorts grynkorv. Här köper jag blod korv från Argentina, men det är för mycket svål i den. Tack igen.

  Sincerely, Margaretha Sanders

  • 04 september 2012 den 21:01 #

   Kul att pölsan funkade. Har tyvärr inget recept på blodkorv men det är kanske något jag borde testa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: