Pastasås Bourguignon

SONY DSC

Jag blev ruggigt sugen på spaghetti med köttfärssås. Det slog mig att man borde kunna göra en sås på samma ingredienser som en boeuf bourguignon. Jag prövade och visst gick det. Riktigt bra dessutom. Mustigt och franskt.

Hacka 200 g champinjoner ganska fint och fräs i het stekpanna med lite olja. När det mesta av vätskan kokat bort och svampen tagit lite färg slänger du ner ett paket bacon som du strimlat fint och låter fräsa till baconet börjar brynas. Blanda ner en stor hackad lök och fräs tills löken börjar mjukna. Häll på lite olivolja om pannan börjar bli torr. Riv en morot fint och blanda ner. Fräs några minuter och blanda nu ner 400 g nötfärs (undvik ”gasad” som smakar illa och försök få tag på butiksmald) och fräs till det hela börjar bli torrt och färsen genomstekt. Strö över 0,5 tsk timjan, 1 tsk salt, riv ner 2 vitlöksklyftor, klicka i 3 msk tomatpuré och fräs någon minut. Häll över 2 dl rött vin och låt koka in ordentligt. Lägg i ett lagerblad och slå i hälften av en tetra med 500 g passerade tomater och låt puttra tills det kokar in och slå sedan på resten och låt sjuda sakta utan lock i 20-30 muter. Smaka av med 1 msk japansk soja och krydda med rejält med nymald svartpeppar. Sjud några minuter och servera sedan med spaghetti.

Etiketter:, , ,

Kategorier: Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Pastasås Bourguignon”

 1. Lena
  02 september 2012 den 15:33 #

  Låter gott!

 2. Janina
  07 september 2012 den 12:58 #

  Det var både enkelt och gott! Jag rev ner pyttelite rotselleri tillsammans med moroten.

 3. HansPeder Rydergård
  09 december 2014 den 15:21 #

  Ser gott ut. Är det flingsalt som sakta dalar ner över rätten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: