Liams pastasås

Vårt barnbarn Liam är tre år och har en mycket bestämd uppfattning om vad ha tycker är gott. Pasta i alla former är bra. Sen får det inte vara för mesiga smaker. Lite uppstuds ska det vara tycker Liam. Sån’t måste man tänka på om det ska bli godkänt. Den här ganska enkla såsen fick tummen upp.

Strimla ett paket bacon fint och fräs i lite fett i en stekpanna. När fläsket börjar få färg slänger du ned en stor gul lök som du hackat. När löken mjuknat blandar du i omgångar ner 500 g nötfärs (undvik ”gasad” som smakar illa och försök få tag på butiksmald) och fräser tills genomstekt och den börjar få färg. Häll på hälften av 500 g passerade tomater, 1 svampbuljongtärning (kan vara svårt att hitta men brukar finnas där man säljer polska livsmedel), 3 msk tomatpuré,  1 tsk harissa , 1 msk japansk soja och 0,5 msk basilika och låt koka ihop. Späd med resten av de passerade tomaterna och koka ihop ytterligare. När såsen är ganska fast späder du med 1 dl grädde och smakar eventuellt av med lite salt och pepppar. Servera med favoritpastan

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

One Comment på “Liams pastasås”

  1. Lena
    08 oktober 2012 den 20:09 #

    Åh, låter gott!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: