Mat att längta hem till

 

När jag varit ute och rest och det varit mycket vinprovningar och goda middagar så finns det bara en sak jag verkligen längtar efter: falukorv och stuvade makaroner. Tunt skivad korv som knapersteks och gammeldags idealmakaroner som sjuds sakta i lätt saltad mjölk (dubbelt så mycket mjölk som makaroner) i 25 minuter. Smaksätt med vitpeppar och lite muskot och servera med ketchup, senap, en kall folköl och vips är man hemma och glad.

Falukorven har blivit illa sedd av många och det tycker jag är tråkigt. När den är av bra kvalitet så är den riktigt god och kan ätas och njutas på många sätt. Jag har flera gånger blivit tipsad om Hälsingestintans falukorv men aldrig hittat förrän idag. Till skillnad från många andra sorter så är denna gjord enbart på nötkött som är hängmörat och från gräsbetande, svenska djur och den har heller ingen tillsatt rökarom. Korven smakar mycket bra och har fin konstistens även som rå, när den steks håller den formen fint men kräver mer fett vid stekningen och fastnar lite även i min fina renoverade skeppshultpanna. Resultatet blev stunsigt, smakrikt och köttigt. Personligen tyckte jag korven blev aningen lite torr men det uppskattades å andra sidan av Kära Hustrun. En falukorv som rekommenderas.

Etiketter:, , , ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

4 kommentarer på “Mat att längta hem till”

 1. Anna J
  05 oktober 2012 den 16:08 #

  Jag skrev den här kommentaren hos Kryddburken men den passar ju ypperligt in här också ser jag 🙂

  ”Min systerson bor i Australien och kommer hem kanske en gång per år och det första han vill äta då är just denna maträtt. Jag förstår honom, så himla gott. Måste nog göra stuvade makaroner och falukorv den här helgen tror jag.”

 2. Lena Eriksson
  07 oktober 2012 den 23:15 #

  Utmärkt gott! Icke desto mindre saknas U-makaronen bittert, oöverträffad att stuva.

 3. Kidde
  08 oktober 2012 den 13:06 #

  hade samma craving efter att ha tillbringat torsdag-söndag i Hondarribia och ätit fantastisk mat. 🙂 Fast det blev korvstroganoff i stället!!

 4. 13 oktober 2012 den 8:02 #

  Visst är det gott med falukorv och makaroner men när jag kommer hem efter utlandsresor längtar jag efter något helt annat – stekt strömming med potatismos.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: