Korv Stroganoff

korv stroganoff

”Vad vill du ha till middag?” frågade jag Kära Hustrun. Svaret kom snabbt och oväntat: ”Korv Stroganoff”.

Jag gillar verkligen denna folkhemsklassiker som är ett stående inslag hos barnfamiljer, enklare lunchställen och på dagis. Faktum är att jag nästan aldrig lagat rätten (däremot Jamie Olivers Biff Stroganoff och filésauté Stroganoff) hemma så jag fick improvisera ihop en variant. Blev riktigt bra tillsammans med morötter frästa i lite smör som sedan fick sjuda med finosherry och hyvlad mandel.

Strimla en halv falukorvsring, klyfta 300 g champinjoner och grovhacka en stor gul lök. Stek svampen i en stor, torr stekpanna tills de tappat det mesta av vätskan och börjat bli gyllenbruna. Klicka i rejält med smör och släng i korven och löken och bryn allt tills det börjar ta färg. Blanda ner 3 msk tomatpuré, 3 tsk senapspulver utrört i lite vatten, 0,5 tsk timjan, 0,5 tsk harissa (eller någon annan chilipasta) och gärna en skvätt whisky och låt fräsa någon minut. Slå på 400 g krossade tomater och 3 msk kalvfond och låt sedan allt sjuda medan riset kokar. Innan servering rör du ned 1 dl smetana och låter bli varmt.

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: