Billig och bra nyårsbubbel – Boschendal Brut

boschendal

 

Bara en vecka till nyår. Den stora bubbelfesten är med andra ord runt hörnet.

Inte alla har råd eller lust att lägga pengar på champagne. Det finns budgetalternativ men var inte dumsnåla och spara några tior på bedrövliga Chapel Hill. Tro inte vad vinskribenterna skriver – det är INTE ett fynd. Lägg till några tior och köp en billig cava, allt i sortimentet är bättre än det ungerska bubblet.

Riktigt bra alternativ är också mousserande vin från Sydafrika, så kallad cap classique. Samma typ av druvor och samma metod som i Champagne fast oftast fruktigare och lite feta men med bra syra. Senast in i sortimentet är Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir som är riktigt snyggt, rent och välgjort för under hundralappen. Får du inte tag på dettta vin kan du också prova Graham Beck Brut.

Ljust gul färg. Medelstor doft av mogen gul, gula äpplen, nötighet, kex och liten jästighet. Torr, frisk syra, ganska fyllig och fruktig smak med gul och mogen frukt, gräddighet, bröd, smörighet och frisk, mogen citrus. Balanserat, välgjort och snyggt med bra längd och rent avslut.

Producenten Boschendal är ansluten till WIETA

Etiketter:, , , , , , , , , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Billig och bra nyårsbubbel – Boschendal Brut”

 1. 23 december 2012 den 21:25 #

  Bra tips där. Funderade lite på vad man skulle köpa förutom Bollingers och ha som ”bjudvin”.

 2. Mårten
  25 december 2012 den 15:59 #

  Tack för att du inte springer i samma knas folla som Sveriges samlade tidnings krönikörer och tokyllar chapell Hill. Det är och förblir uselt billigt bubbel som möjligen duger att öva sabrering på.

  Bjud bubblor skulle kunna vara:
  99522
  99479

 3. Pernie
  25 december 2012 den 18:32 #

  Hej Öhman, kul med alternativ som både verkar intressant och ska provas. Ett annat tips jag kan skicka med är ett mousserat rosé från Australien som jag provade till julbjudningen och som blev mäkta populärt i hela släkten och som kan vara ett kul, prisvärt alternativ. Det hette Clarise med nr 7729-01. Smakade fantastiskt gott, hade fina små bubblor och med en god syra som passade jättebra som en start på julbordet. Förmodligen lika gott till nyåret…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: