Mycket enkel pastabjudning

pastabjudning

På grund av lite stress och tidsbrist fick det fick bli en mycket enkel middagsbjudning när jag firade min födelsedag igår. Det mesta färdigköpt men resultatet blev mycket lyckat och uppskattat serverat med lite sallad och ett enkelt rött vin.

Tortellinigratäng: Dra av skinnet av 300g rå och kryddstark salsiccia. Hacka ner korvinnanmätet och fräs i lite olivolja. Slå på en skvätt rött vin (kan uteslutas) och innehållet från två små tetror pastasås med oliver (Icas egna märke, riktigt bra) och låt puttra medan du kokar 500g färsk osttortellini knappt färdig. Slå av vattnet från pastan, vänd ner tortellinin i såsen, häll allt i en ugnsform och täck med riven ost. Gratinera i ugn på 200° i 20 minuter.

Girasoli med ostsås och pesto: Riv massor med lagrad ost, ostskalkar och parmesan. Koka upp 4 dl creme fraîche och rör ned osten och sjud försiktigt under omrörning tills osten smält. Dra i rejält med svartpeppar. Koka 500g färsk spenatfylld girasoli (eller liknande fylld pasta) knappt färdig. Slå av vattnet från pastan, vänd ner pastan i såsen, häll upp på ett serveringsfat och skeda över färdigköpt pesto.

Etiketter:, , ,

Kategorier: lättlagat, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: