2006 Château de Francs

chateau de francs

Jag fick häromdagen ett gäng gäng flaskor med vin av varierande ursprung från Vinalliansen som de erbjuder via systembolagets beställningssortiment.

Först ut en bordeaux med lite ålder från den mindre kända appellationen Côtes de Francs på den merlotdominerade högra stranden. Här finns dock kvalitetsambitioner då ägarna har varit delägare i betydligt mer omsusade egendomar som Château Angélus och Cheval Blanc2006 Château de Francs levererar bra med den bordeauxkaraktär man hittar på högra stranden, lite mognad och ett vin som kan utvecklas ytterligare några år. Inte illa för 159 kronor.

Djupt röd färg med mognadstoner mot kanten.  Ganska stor och dov mörkfruktig (svarta vinbär och björnbär) doft med blod, kött, sot, jord, ceder, mossa och lite mognadstoder av läder, stall, tobak och svamp. Fyllig och smakrik med frisk syra, strama taninner balanserade av fin fruktighet, svarta vinbär, sot, tobak, kaffe, sötlakrits och snyggt integrerad ek. Bra längd, välstrukturerad och med bra ursprungskaraktär.

Etiketter:, ,

Kategorier: Övrigt

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: