Stark köprekommendation: 2011 Quintay Syrah

quintay syrah

Häromdagen föreläste jag om Sydamerika på sommelierutbildningen och ett av vinerna som verkligen blev en favorit var 2011 Quintay Syrah. Särskilt glada blev eleverna när de humana priset 109 kronor avslöjades. Jag blev inte särskilt förvånad då jag haft med den flera gånger på provningar sedan jag besökte bodegan i januari och den har varit lika uppskattad varje gång.

Döm om min förvåning när vinet nu sänkts med hela 30 kronor till löjliga 79 kronor! Anledningen är för mig okänd men den reas i alla fall inte ut och finns i nästan alla butiker. Det är bara att tacka och ta emot ett sådant veritabelt superfynd! Passa på att bunkra upp och lagra då vinet viner på några år i flaska. Edit: Notera att det kan finnas fällning i vinet. Dekantera eller var försiktig när du häller upp sista glaset.

2011 Quintay Syrah / Casablanca. Djupt blåröd med purpurkant. Stor, uttrycksfull doft av mogna mörka bär, rökighet, lavendel, mörka körsbär, bitter choklad, läder och en viss flyktighet. Fyllig med nästa fet och sötaktig frukt initialt som sedan stramas upp ordentligt av fina syror och tuggiga tanniner, mörka bär, mörk kakao. (Provningsanteckning från januari 2013)

Etiketter:, , , , ,

Kategorier: Vin

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

3 kommentarer på “Stark köprekommendation: 2011 Quintay Syrah”

 1. Jocke
  11 januari 2014 den 14:04 #

  Tack för Tipset! Riktigt läckert vin.

 2. Ulf i Blekinge
  13 februari 2015 den 21:21 #

  Jag lydde rådet 2013 och köpte ett par stycken. Gott då och godare nu! Har efter två år i kylen mognat väl, tanninerna har rundats av men blir fortfarande bättre med lite luftning. Härlig doft och välbalanserad smak.
  Hade någon sagt Chile för 79 SEK hade jag flinat, och haft fel. Mycket bra vin!
  Det enda minuset är att korken är lite ömtålig och fick tas i flera bitar, så var lite mer försiktiga än jag var.

  • 13 februari 2015 den 21:25 #

   Kul att du gillade vinet. Ångrar att jag inte köpte fler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: